Tuesday, 21 August 2012

raya-raya


Salam Sejahtera n 1 MALAYSIA...

Ok...aku na cita dari raya pertama sampai raya ketiga...hari yg paling memenatkan...dan tahun ni aku beraya dgn owg baru n kwn2 yg lain...tahun ni adalah tahun yg paling best beraya...hoho...aku ada pelengkap n dialahh pelengkap hidop aku skunk ni..na taw sape dyee??japp erk??btol na tgk??ok2 jap...


Dialaahh...Ni gambaa terbaru katanya raya taun lepaslahh..xpela..asalkan ada jaa...Dialah pelengkap haty aku dari awal ramadhan sampai skunk..Ucapan ribuan trima kasih kepada ENCIK MUHAMMAD SHAFIQ kerna telah bahagiakan diri ini..Harap berkekalanlah hingga akhir hayat......amin~ huhu

Ok aku na bercerita tentang raya pertama aku tahun 2012...walaupown SPM CANDIDATES tp aku still na raya jugak cm hampa2 yg form 4 tuhh...hoho...cerita dye gini...mlm raya aku n mlm2 yg lain sebelom raya mmg aku amatlah sbowk na g sana sini bli itu ini..mmg amat sebowklahhh...sampai mlm raya 2 xtdow aku dibuadnyaaa...aku tetdow la jgk finally kul 5 pas 2 bgn kul 8...g beraya kul 10 pg cm 2 la...fisrt g umh aini jaafar..pas 2 g umah ayca yoorlz pas 2 g beraya kt ruma dadda jafry,pas 2 g umh mira mioww n byk ag...hary 2 aku xberapa pasti berapa dpt..pas 2 blek agak lewat jgk la...penow perot dibuadnyaa....pas 2 blek umah tibai bihun sup mama aku lg...kt umah ayca yoorlz aku taboh nasi dalca..setiap rumah aku pegy msty aku tibai rendang ayamm...favourite...hoho...sapa da open house ajak2 la...sedia rendang ayam utk aku nahh??hoho...dwet raya skali.. # sja buad muka xmalu  >,<

Raya kedua bermulanya di rumah dekk ann budak silat sama dgn aku....pas 2 umah fatin...then p umah cgu baid(cgu silat) dya xdak plakkk...xda rezekilahhh...pas 2 dekk ann , baida dgn amin mai umah akuuu....pas 2 aku p hantaq baida balik n then aku hantaq dekk ann blek plak..pas 2 aku p beraya kt umh mira chowder plak...pas 2 blek beraya kt rumah saudatul..pas 2 malam g beraya kt ruma sakinah(kawan skola rendah aku)..mmg full stomach dibuadnyaaa....pas raya na kna diet blek sb da gumox..hoho~raya kedua mungkin xmenarik kowt..aku pown xda cita yg best raya kedua ni...raya kedua ni bley la jugakk...menguntongkan laa jugakk..dapat jugak dwet raya dari xdpt langsong..hoho~ tengah mlm cm biasa msg n calling2 dgn encik Muhammad Shafiq..then tdow la kteowg diwaktu yg sama...

Raya ketiga plak aku pegy beraya lg..aku lupa lak umah sapa...dpt lg dwet raya..mmg tahun ni je last aku dpt dwet raya..pas ni xdah..dowg akn bg alasan da tua..itulah alasan owg kedekowt...btw xkesah laa..yg penting enjoy...itulahh...dwet raya asal aku byk,tp da diguna buad topap n minyak moto,makan lg..huh..ape lg yg dicakap pown aku xtaw sb ni da last citaa..lgpown cita da lama diperam..na ingat blek pown susah...sb da type separow jalan xkn na undow blek?xguna gak law ingt tp skeyt..raya tahun ni kurang meriah laa..ntah knpa mungkin xrasa suasana kg kowt..xpa..next year boleh ja blek kg..xdak masalah..apa2 pown selamat hary raya to all..harap xbosan la membaca sebab lenguh tangan aku menaip panjang2 ni...hoho~

Raya keempat 2 rumah jee...rumah cgu norhayati(cgu mathematics) n umah saudatul lg..teman aini jaafar g beraya...pas 2 blek umah g makan char koay teow lakk..mmg aku dari kecik sampai ke besoo mkn char koay teow jee...haha...xmkn nasi pown bley hidop tp MSS aku 2 la risaw sgt law aku xmakan nasi...tp xpela..owg kata law sesowg 2 risawkan kta dya sygkan kita..xpee..syg dye jugakk.. :) aku rasa mmg da xda cita raya keempat ni..kita ke raya ke 5 plak...

Raya kelima lak aku dok umah jee...pas 2 aku kuar umah kul 3ptg p beraya kt umah iffah pas 2 g open house kt umah liyana (nama sama tp dya lg pandai dari aku)..kt umah dye ade mee or meggi kari,then ada lontong...kengkawan aku mkn la lontong...aku x sb xrety mkn..t law aku ambek rasa skali pas 2 buang..membazir je..bek aku xambek dari membazer..mmg full lah mkn kt umah dye...pas 2 aini jaafar ajak aku g ipen house ruma nurul aiman atika(perempuan k?)t kowrg ingt laki lak...aku p umah dye tgu lif pnya lama...mmg time 2 aku mula na cari MSS aku...tp syg aku kol dye xberjawab..na buad cemana??tgu jela lif 2..pas 2 nek2 lif then jalan g umah aiman pas 2 masoklahh..apelg..hoho~ malu gak la sedara dya da..sesampai aku kt umah dya aku minum ja...pas 2 mak dya suh makan gak..aku g cari nasi lak g mkn la nasi...

Law xmakan t kecik haty lak...jadik aku makan la sebelum balik..aku dgn aini jaafar samapi kt umah aiman dalam pukul 5 la..pas aku makan aini jaafar ajak balik..aku pown jom laa..segan kowt dok umah owg lelamaa...bek dok umah sendri..pas 2 aku dok rehat kt umah aini jaafar jap pas 2 pas solat maghrib aku pegy umah izaty plak...pas 2 mak qurat minx tlg g bli beras...aku g jela da parking qurat yg bayar..aku xda dwet da...pas 2 blek umah...cm biasa msg n tgu MSS aku bz na g open house umah kawan dye gak..dlm kul 1 ke atas dye kol..keje kol je...msg da bosan sb kne tgukan??time 2 dye cm taw2 aku na dgr sora dye..pas 2 dlm kul 1.40 pg dye sampai umah..pas 2 ntah la dye tukar baju ke ape xtaw la pas 2 gayotlahh kteowg...sampai kul 2.45pg kteowg gayot sampai aku ckp sesowg dye da tdow da...MSS aku ni mmg law jumpa bantal dgn tilam sgala mesty otwlahhh...xda na tgu lg...pas 2 mmg dye tidow sunggoh la..alang2 dye da tdow aku layanlah cita VANILLA & COKLAT....aku tgk yg mainkan watak amir 2 da btukar jd shafiq da...zara plak..huh..pepaham jelaa...hoho...

Pas 2 cita yg aku tonton pown habess...chattinglah aku dgn afni amira dlm im fb....dok menyembang gak la skeyt je sal shafiq dgn arsyad...pendapat aku shafiq dgn arsyad perangai sama n umoq pown sama...huh..xpela...apa2 pown afni & arsyad selamat berbahagia...da buad kenduri jgn la lupa ngajak plakk...aku sentiasa menantikan nasi minyak hampaa...haha..MSS plakk..no comment..hoho~ sampai sini je coretan aku kali ni...insyaallah ada umow yg panjang aku akan menulis lg..sesungguhnya yg baik dari allah n yg xbaik 2 dari aku sendri..assalamualaikummm....SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ( EID MUBARAK )

Dah Baca ? like larhh derrrrrr :D

No comments:

Post a Comment