Sunday, 29 July 2012

27 julai bowling


nampak title 2?ha..na cite la ni..jumaat 2 pas blek skola aku blek lambat sebab na siapkan folio add maths..pas 2 dlm kul 2 ptg aku blek umh..pas 2 aku blek dlm kelam kabut siap sb na men bowling..then shafiz da sampai kt bus stop dya kol aku suh p kt dya..then da siap pa semua aku p kt dya dgn menaiki basikal dgn daniel adek aku sendiri..pas 2 sampainya kt bus stop after 10 min tgu bas mai..kami pown sampai kt tmpat bowl dlm kiul 3.20 ptg cm 2 pas 2 tros p counter ckp na men bape game..1 game rm3.50 pas 2 kami ambek 2 game..aku rasa aku terer men..haha..tp shafiz tgi dari aku marks dya..pas 2 aku kna tunjuk kt MS aku markah aku men bowl 2 game 250..then dpt la lebih dari 2..

 ni score aku..xseterer hampa

ni.....

ok...xlarat na tules da...sok plak update sal hary ahad ni yee...k follow yep..hihi

Dah Baca ? like larhh derrrrrr :D

2nd day went to megamall pasific


Da tgk title atas?bahasa inggeris kan??tp aku cerita dalam bahasa melayu ye??ok..sepatotnya smlm aku update blog ni..tp disebabkan mengantok sgt xjd la na update blog..hehe...ni cerita berkenaan 28 julai 2012..bermulanya aku bangun tidow kul 7.45 pg..pas 2 aku buad add maths skeyt then aku tgu sampai jam kul 11.30 pg sebab na g libry utk belaja la..pas 2 set2 semua aku g la libry..planning katanya g ramai...tetgk aku dgn shfiz je kt libry..pas 2 kami cadang la na study skali...kami sama2 ambek science stream..biaseelaaahhh twins la katakan..

Kata owg kembar ni law berpisah cemane pown dowg akan berjumpa jgk suatu hari naty..aku pown berharap agar persahabatan aku dengan semua rakan yg len pown samaa..sape xnk berkumpul dgn sahabat yg da kita agp family sendrikan??aku na berkumpul dgn semua sahabat aku suatu hary naty..semua owg aku boleh masok skali..janji kena pandai bawak diri ja..2 la nasihat mak aku..na bergaul dgn owg ikowt rentak dowg n kna pandai bawak diri..aku pown rasa stakat ni aku boleh bawak diri..alhamdulillah la skunk ni..

Ok la kembali pd topik kita kt atas 2..kteowg pown nek tingkat 1 dalam libry 2 terserempak dgn aiman..mmg terbaeklah jumpa kawan aku lg...dlu aku dgn depa xrapat..skunk alhamdulillah aku bley rapat dgn semua owg..maafkan aku atas kesalahan aku yg dulu..aku xmaw berpisah da dgn ampa semua(kengkawan)...masa aku dgn shafiz nek kt tingkat 1 dalam libry 2 kami tgk sit full..pas 2 dok sembang dgn aiman..

Tetiba amirul mai..mai sembang dgn shafiz pa..pas 2 dya ckp kt shafiz aku ni cik teha ka?pas 2 aku ckp blek sejak bila nama aku fatihah..haha..pas 2 shafiz ckp la aku kengkawan cik teha jgk..pas 2 dye tersenyum cm malu..haha..pas 2 tetiba fiduih sms aku.."wey,jom p pesfik aku na bli baju raya..skunk shafiz da kt librykan?ajak dya skali"..pas 2 aku tunjuk sms 2 kt kembar aku..dya pown p kol fiduih..pas 2 da set2 pa kembar aku kata xpaya bawak motow p nek bas...aku ok ja sb da lama xnek baskan?pas 2 aku p hantaq motow kt umh fiduih..shafiz dgn aiman tgu aku kt mc'd..mmg dari aku f3 aku kuaq dgn depa sb aku law kuaq dgn shafiz xnampak gf/bf sb kami kembar..kata2 owg wajah kami nak sama..

Xpelahh...trima ja..pas aku p letak motow kt umh fiduih aku lari nek jejantas p mc'd lak sb na jumpa aiman dgn shafiz..pas 2 da sampai mc'd aku bukak buku fizikk then buad nota...pas 2 buad lah nota..then shafiz g balik umh dye jap tukar baju..ingt na ambek kamera tp kak dya na guna..xpelah..next time kita possing bebanyak..haha..insyaallah law aku da dwet aku akan bli jgk nikan d3100 cukop lah..memahal xmampu..pas 2 da tgu shafiz balek 2 aku buad keja fizik n aiman lak dok tgk video budak 16 n 14 tahun 2 kwen..pas 2 aku tgk da agak lambat la jgk..aku ajak aiman tgu shafiz dgn fiduih kt jejantas..pas 2 dowg pown dtg...

Then,kami p tunggu bas depan billion..pas 2 tetiba ternampak kak fiduih lalu..shafiz pown ikowt fiduih p jumpa kak dya sat..pas 2 dlm 10 min 2 bas datang..nasib la xramai..dlm haty aku kata fuhh slamat da tempat dudok..haha..pas 2 da masok dlm bas kami sembang what happen td kt libry..pas 2 da agak beberapa puloh minit jgk la..pas 2 da sampai bas stop aku,shafiz,fiduih dgn aiman pown p la masok pesfik..pas 2 tgu shafiz dgn fiduih p try baju lgkan??sabaq jaaa....haha..pas 2 aku p tgk kasot..aku tgk menarik jgkk..insyaallah law aku dpt dwet utk bli brg aku p bli kasot yg aku minat 2..

ok pas 2 da agak bosan kami pusing pesfik dalam kul 5 ptg 2 kami p bus stop na destinasi kami kali ni ke SCM plak..pas 2 da btolak kira awl la sampai kt SCM 2 dlm kul 5.15 ptg sampai la...pas 2 kami p meronda 1 sunway...sampai nek bosan pas 2 nek roof jap pas 2 dlm kul 6.30 ptg kami p arcade sb kembar aku ajak g karaoke..xpela...pegy jee...aku ape pown bleyy...haha

pas 2 da sampai dlm bilik karaoke 2 aku dgn kembar duet lagu maha melihat by opick ft amanda..kemba sora hg mmg terbaikk..pas 2 kami planning na bukak posa sesama..dlm kul 7.10 mlm aku dgn kembar turun lower ground g cari chat time..chat time pown penow owg..huh..jenuh beratow..shafiz order choclate ape ntah milk tea black pearl then giliran aku n da dpt cappucino black pearll aku..haha..gilerr xhepy da ngidam 2 ary at lastly dpt jgk blii..thanx 2 aiman blanja aku rm2 pown ok..haha

inilah diaaa...nampak x putih 2 buih dye...teramatlah sedap...

Pas 2 kul 7.25 mlm aku dgn shafiz jalan g kedai nasi kandar hidayah sebab food court full house..pas 2 kt hidayah pown sama ja ramai..nasib dowg tambah meja kt luaq kedai..bley mkn jgk..pas 2 aku dgn shafiz dlm xnk mkn nasi kandaq terpaksa mkn sb xda pilihan lg bebrapa minit g na bukak..ada la beberapa pic yg aku snap utk blog..

 ni la encik shafiz my twins..hehe

ni plak aiman..sedap pnya mkn...haha..

ok smpai sini ja..nanty aku post cita lg k??assalamualaikum..fefollow laaa.... :)

Dah Baca ? like larhh derrrrrr :D

Saturday, 21 July 2012

20 julai ke SCM


da tgk title kt atas 2 kerrrr???da??kalo da bagoslaahhh...aku na citer sal kteowg kuar sehari sebelum ramadhan..mcm2 aktiviti kteowg buad..byk yg teramat sgtlahhh...huhu...pape pown hayatilah citerrr aku niii...haha..cm xley belah jerr..citer dye gini pas balik skola keowg planing punya planing na kuar kul brape pas 2 kuar la jugak dlm kul 3.30 ptg kteowg semua sampai kt SCM..kowrg taw x ape 2 scm???ok..yg xtaw aku kasitaw yeee....SCM 2 Sunway Carnival Mall..hehe..da taw bgoslahh...na taw kt mane g la search kt google maps..ok..

law na cite pepanjang memanglah malas..aku tunjuk pic jela..k??haha...harap kowrg terhibur..

ini aku...dgn begnyerrr...haha..hobi ke mana2 mesti kne ada beg..baru lengkap hidop aku..huhu

ayca,aku n fiduss

ni plak aini jaafar,cik teha,ayca yoorlz n aku..hehe..tp muke aku cm bangang pown adee...haha

ini aku n kembar aku...ngee~hehe..encik Muhammad Shafiq jgnlahh jeles yee...

ini plak mira mioww n aku..hehe..aku rase ade je yg tertinggal..aku perlu masukkan semua ker??huhu

 aku n aini jaafar

 ni aku yg agak lawak

 cik teha wif me..hehe
aku,mira mioww n cik azieee(kawan dari kecik)..

azlin,aku n aini jaafar

Ini je kowt..kami cukop enjoy..hehe..tgu lepas SPM plak..kite enjoy lg ye...best gila kuaq dgn hampa...xjemu2..pas ni kta kuaq lg nah..pic ada byk ag..tp mak aku pgl buad keja 2....kowrg mmg member terbaik..sporting n hepy go lucky...troskan yeee....haha...

nanti aku update lain plak yee....tgu la time berbuka or bile ada pic aku update bebykkkk....hehe..assalamualaikumm...selamat berpuasa semuaaa....

Dah Baca ? like larhh derrrrrr :D

Friday, 20 July 2012

20 Julai


hai kowrg..shat kerr???harap kowrg shat2 blake ye???haha...kowrg da tgk title???ha...itula..aku harap sesuatu keajaiban berlaku...alhamdulillah..ianya berlaku..bersabar ada hikmahnya..aku bersabar n aku dpt ganjarannya..dulu ya..aku pernah bahagia..pas 2 aku menderita berterusan..sabar..itu 1..aku doa punyer doa xda kesan sb aku doa perkara yg lagha (sia2)..pas 2 aku serik aku diam..ada 1 hari aku text n OTP dgn sesowg yg aku anggap sahabat..aku ingatkan dye bley jd sahabat aku hingga akhir hayat..tp berubah jd ke lain yg aku minx..setelah lama kteowg text n ade sesuatu yg hendak merapatkan kteowg..setelah citer minat masing2..ternyata ada persamaan yg boleh serasikan kteowg..

asal aku xnk..tp lelama aku semakin bahagia dgn dye..semakin lama semakin dekat dgn dye..alhamdulillah setakat ni xde slisih faham ke ape..ape yg aku takowt dugaan..iyeeelaaahhh dua2 ada fb..t dye jeles letak aku..aku jeles letak dye..ape lak na jd ntah la..aku harap sesuatu kebaikan la..aku akan salu mendoakan kebahagiaan ni berlanjutan hingga akhir hayat aku...aku xnk dye brubah lelama naty..biar la dye gini je..sentiasa ketawa..aku na dye ketawa je..aku pown nakkan kebahagiaan..ape yg penting dye da kasi aku semangat utk berjaya..semangat aku na belajar bsungguh2 2 membuak2..aku akan tunjukkan pd dye..semangat yg dye kasi 2 bukan sia2..

ok..citer sal 20 JULAI 2012 ni aku da xsingle da..aku da jd milik dye da..ntah la sementara or slamanyaa....aku ingtkan aku yg bertepuk sebelah tangan rupanya tidak..aku amatlah teruja..ade jgk insan yg sygkan aku..ingt da pupos..yelaa...aku xHOT..xla secantik para perempuan diluar sana 2..aku hanya insan biasa..aku hanya mampu jadi yg terbekk...aku harapkan kesetiaan dye...aku harap dye setia dgn aku....walaupown jauh aku masih boleh setia dgn dya..aku law sygkan owg 2 aku btol2 setia dgn dye..xde syg2 dgn laki laen..da dpt 1 cukop..xperlu bebyk...beban je bebanyakk...aku xtaw la na ckp ape lg...yg penting skunk setiap hary aku senyum n ktawa..skunk aku xda musuh dgn sesapa..semua owg kawan aku...

xda sapa yg aku singkirkan..ko miskin ke kaya ke..kawan aku...xde aku na pilih kasih..semua kawan aku..jujur aku ckp ni..aku xde na nipu..aku da bahagia skunk n aku xnk sia2kan dya...dlm fb aku dgn dye xkn buad relay sb dye ckp xperlu na nunjuk gf..xpenting..aku pown ok jerr....tp setia 2 wajib la..na setia pown setia laa...time kawan,kawan...xde lebih..xde terpikir da sb da ade sowg...cukop memadai...aku rase sampai sini je kowt aku bercerita t aku cerita lg.....papaye awk semua..assalamualaikum... :) <3<3<3

Dah Baca ? like larhh derrrrrr :D

Wednesday, 18 July 2012

sy sgtlah bahagia!


Hye kowrg...ape kaba?law shat bguslahhh...hehe..jgn la mara sy..sy suka guraw..hehe..skunk sy bahagia sgt dgn sesowg..alhamdulillah bersyukur yg teramat2 la..sy harap dye baek..sy mengharapkan awk akn jd lelaki yg "TERBAIK" dlm hidop sy sebab awk sering ckp terbaik dkt sykan??sy selalu ingt awk..andai awk ditakdirkan utk sy..sy trima dgn seikhlas haty sy..awk da mgubah hidop sy dari sedih ke gembira..xde sape pena tgk betapa gembiranya sy dpt awk dlm hidop sy..

Sy berharap gitu la ye..awk boleh hilangkan segala stress sy..awk bijak berkata2 sampai 1 hary sy xnk ktawe tp awk mbuatkan sy ktawe..mmg bertuahkan sy dpt jumpe awk..kalo la jodoh sy adalah awk..sy cukop2 berbangga..awk beri sy smangat..awk beri sy kegembiraan..mmg cukop2 bek la awk ni..kite penakan miss gayot 2 hary..satu lg kter byk gler persamaan..ape yg mbuatkan kter byk persamaan ye??

Sy pown xtaw..knpe ye haty sy terdetik na layan awk??mungkin allah da rancang sesuatu..sy trima awk seadanya..kawan ke ape ke sy trima je..sy mgharap pd kejujuran awk..sy xnk kecewa da awk..law na becinta biar la sampai ke ank cucu or ape2 sb sy xnk pisang berbuah 2 kali..ade masalah kter selesai scra aman..awk ade masalah sy ade masalah kter share solve sesame..itu lebih bagus..kan awk na jd chef sykan??awk pena ckp na jd dokter sy bler sy sakit..sy juga harap awk yg akan imamkan sy..huhu

Sy perlukan owg yg boleh memberi ilmu dunia n akhirat..sy na berharap takowt kecewa lg..better sy sabar je n tgk ape lak yg akan jd..sy xnk la jd mende yg burowk...biar la mende yg elowk..sy xnk da buang mase cm dlu..awk bley main pelbagai karakter..untungnyer sape yg dpt awkkan??pukul 10 tadi kter gayotkan??awk ckp awk lupa then sy ckp da tua n tnya awk da bpe owg ank or cucu sy lupa gak..hehe..

awk ckp awk da ank tekak..pas 2 awk ckp law awk buang ank tekak t xjd lelaki n xbley na masok meminang someone..awk2..hary2 mesty na sy ktawakan??kdg2 awk terlalu kejam n xda perasaan..sy xtaw la law gadow dgn awk ckp ape naty ntah..sy xnk la ego2..xsuka la..huh..awk..jgn la ego ye??sy takowt na ckp dgn awk t..awk,sy rindu awk...bler la bley dgr sora awk lg..huhu..

aku ni angau ke ntah la tp serious dye sangatlah comel..sora dye so SWEET!haha..adui..hanya tuhan je taw da mule syg dye da ni..haha..aku xnk hampa da..takowt la law aku syg dye sgt2..harap x la..law na syg dye sgt2 biar la da kwen t..ape2 law dye nak aku setia dgn dye aku akan setia..jnji jgn terlalu control..itu xley..ini xley..etu hurm sudah..kne lg kang..haha..da banyak sgt aku citer sal dye ni..t dye baca malu ar aku..aku xnk dye taw blog ni..biar aku je taw da la..haha..

kowrg bahagia pown akan update status dlm facebook,twitter,friendster,netlog,tagged , blog n len2 la..xkn na senyap je..xde mknenya kowrg na senyap je..mestyla kowrg de knangan manis n pahitkn??kngan manis aku skeyt je..knangan pahit mmg banyak..aku mmg selalu diuji..aku pown xtaw ape salah aku..da takdir tuhan xkan aku na mara or maki kowtkan??aku hanya hambanya...ape boleh aku buad??allah yg berkuasa kt sluruh alam ni..

aku kira beruntung tuhan jadikan aku manusia yg da perasaan..kekadang 2 aku ni je sia2kan peluang yg allah da kasi kt aku..pas ni aku na insaf..xnk buad keje lagha lg..lgpown buang masa n xda function pown..hehe..aku na sambung tgk citer hindustan kebende ntah tajuk dye pown aku xtaw..naty aku tulis lg..aku rase cukop pening kowrg bace blog aku..aku xbrape na pandai susun ayat bhase mlayu ape..aku karangan low skeyt..tp bio n add maths alhamdulillah stakat ni aku boley la buad..aku cukop2 besyukow la..

sampai sini je tulisan aku,kita jumpa di hary yg len plak..aku na tgk tv plak...papaye..assalamualaikum......

Dah Baca ? like larhh derrrrrr :D

Sunday, 15 July 2012

org baru jiwa pown baru


skunk aku da menjumpai owg yg lebih baik dari ex aku tuh..harap la owg 2 je yg terakhir..pas ni aku xnk bangga dgn apa yg aku da..apa yg aku da aku simpan senyap2...tp aku da mulai suka dia sb dia da buad aku lupakan ex aku...dya buad aku jd berani hadapi cabaran...skunk ni dya da jd semangat aku..dya byk tunjuk ajar aku..especially sgala menda sc..ya allah dya amatlah pandai..pandai gilaa...dya panjang akai....aku bangga gila dgn dya..dya bg aku semangat na hadapi add maths...aku mgharapkan perbezaan....tp mmg beza byk pown dgn ex aku..aku tgk dye lebih bertanggungjawab sb dya ada adk n abg..boleh pikir bek n burok..aku xmaw ada perasaan lebih2 lg...cukop2 la..kite knl kite share ape yg boleh kite share,kite share..haha..ape yg menariknya semenjak aku knl dye...bley putos urot kentot law bgayot dgn dye...dye amatlah bek skrg nilah..lepas ni xtaw plak la kan..xpela..aku na update sesikeyt je..baru kawan..xkapel..pemikiran kne lah ke +ve..pesan dye kt aku...pelajaran lg penting dari bowling..haha..itu je...
Dah Baca ? like larhh derrrrrr :D