Sunday, 29 July 2012

2nd day went to megamall pasific


Da tgk title atas?bahasa inggeris kan??tp aku cerita dalam bahasa melayu ye??ok..sepatotnya smlm aku update blog ni..tp disebabkan mengantok sgt xjd la na update blog..hehe...ni cerita berkenaan 28 julai 2012..bermulanya aku bangun tidow kul 7.45 pg..pas 2 aku buad add maths skeyt then aku tgu sampai jam kul 11.30 pg sebab na g libry utk belaja la..pas 2 set2 semua aku g la libry..planning katanya g ramai...tetgk aku dgn shfiz je kt libry..pas 2 kami cadang la na study skali...kami sama2 ambek science stream..biaseelaaahhh twins la katakan..

Kata owg kembar ni law berpisah cemane pown dowg akan berjumpa jgk suatu hari naty..aku pown berharap agar persahabatan aku dengan semua rakan yg len pown samaa..sape xnk berkumpul dgn sahabat yg da kita agp family sendrikan??aku na berkumpul dgn semua sahabat aku suatu hary naty..semua owg aku boleh masok skali..janji kena pandai bawak diri ja..2 la nasihat mak aku..na bergaul dgn owg ikowt rentak dowg n kna pandai bawak diri..aku pown rasa stakat ni aku boleh bawak diri..alhamdulillah la skunk ni..

Ok la kembali pd topik kita kt atas 2..kteowg pown nek tingkat 1 dalam libry 2 terserempak dgn aiman..mmg terbaeklah jumpa kawan aku lg...dlu aku dgn depa xrapat..skunk alhamdulillah aku bley rapat dgn semua owg..maafkan aku atas kesalahan aku yg dulu..aku xmaw berpisah da dgn ampa semua(kengkawan)...masa aku dgn shafiz nek kt tingkat 1 dalam libry 2 kami tgk sit full..pas 2 dok sembang dgn aiman..

Tetiba amirul mai..mai sembang dgn shafiz pa..pas 2 dya ckp kt shafiz aku ni cik teha ka?pas 2 aku ckp blek sejak bila nama aku fatihah..haha..pas 2 shafiz ckp la aku kengkawan cik teha jgk..pas 2 dye tersenyum cm malu..haha..pas 2 tetiba fiduih sms aku.."wey,jom p pesfik aku na bli baju raya..skunk shafiz da kt librykan?ajak dya skali"..pas 2 aku tunjuk sms 2 kt kembar aku..dya pown p kol fiduih..pas 2 da set2 pa kembar aku kata xpaya bawak motow p nek bas...aku ok ja sb da lama xnek baskan?pas 2 aku p hantaq motow kt umh fiduih..shafiz dgn aiman tgu aku kt mc'd..mmg dari aku f3 aku kuaq dgn depa sb aku law kuaq dgn shafiz xnampak gf/bf sb kami kembar..kata2 owg wajah kami nak sama..

Xpelahh...trima ja..pas aku p letak motow kt umh fiduih aku lari nek jejantas p mc'd lak sb na jumpa aiman dgn shafiz..pas 2 da sampai mc'd aku bukak buku fizikk then buad nota...pas 2 buad lah nota..then shafiz g balik umh dye jap tukar baju..ingt na ambek kamera tp kak dya na guna..xpelah..next time kita possing bebanyak..haha..insyaallah law aku da dwet aku akan bli jgk nikan d3100 cukop lah..memahal xmampu..pas 2 da tgu shafiz balek 2 aku buad keja fizik n aiman lak dok tgk video budak 16 n 14 tahun 2 kwen..pas 2 aku tgk da agak lambat la jgk..aku ajak aiman tgu shafiz dgn fiduih kt jejantas..pas 2 dowg pown dtg...

Then,kami p tunggu bas depan billion..pas 2 tetiba ternampak kak fiduih lalu..shafiz pown ikowt fiduih p jumpa kak dya sat..pas 2 dlm 10 min 2 bas datang..nasib la xramai..dlm haty aku kata fuhh slamat da tempat dudok..haha..pas 2 da masok dlm bas kami sembang what happen td kt libry..pas 2 da agak beberapa puloh minit jgk la..pas 2 da sampai bas stop aku,shafiz,fiduih dgn aiman pown p la masok pesfik..pas 2 tgu shafiz dgn fiduih p try baju lgkan??sabaq jaaa....haha..pas 2 aku p tgk kasot..aku tgk menarik jgkk..insyaallah law aku dpt dwet utk bli brg aku p bli kasot yg aku minat 2..

ok pas 2 da agak bosan kami pusing pesfik dalam kul 5 ptg 2 kami p bus stop na destinasi kami kali ni ke SCM plak..pas 2 da btolak kira awl la sampai kt SCM 2 dlm kul 5.15 ptg sampai la...pas 2 kami p meronda 1 sunway...sampai nek bosan pas 2 nek roof jap pas 2 dlm kul 6.30 ptg kami p arcade sb kembar aku ajak g karaoke..xpela...pegy jee...aku ape pown bleyy...haha

pas 2 da sampai dlm bilik karaoke 2 aku dgn kembar duet lagu maha melihat by opick ft amanda..kemba sora hg mmg terbaikk..pas 2 kami planning na bukak posa sesama..dlm kul 7.10 mlm aku dgn kembar turun lower ground g cari chat time..chat time pown penow owg..huh..jenuh beratow..shafiz order choclate ape ntah milk tea black pearl then giliran aku n da dpt cappucino black pearll aku..haha..gilerr xhepy da ngidam 2 ary at lastly dpt jgk blii..thanx 2 aiman blanja aku rm2 pown ok..haha

inilah diaaa...nampak x putih 2 buih dye...teramatlah sedap...

Pas 2 kul 7.25 mlm aku dgn shafiz jalan g kedai nasi kandar hidayah sebab food court full house..pas 2 kt hidayah pown sama ja ramai..nasib dowg tambah meja kt luaq kedai..bley mkn jgk..pas 2 aku dgn shafiz dlm xnk mkn nasi kandaq terpaksa mkn sb xda pilihan lg bebrapa minit g na bukak..ada la beberapa pic yg aku snap utk blog..

 ni la encik shafiz my twins..hehe

ni plak aiman..sedap pnya mkn...haha..

ok smpai sini ja..nanty aku post cita lg k??assalamualaikum..fefollow laaa.... :)

Dah Baca ? like larhh derrrrrr :D

No comments:

Post a Comment